Welkom bij Awen

2307 Cawen inspireert: boom&rots, carved stone balls, oudste boom

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
juli 2023
Beste lezer,

Ooit sprak ik met mezelf af dat ik geen hele collectie inspiratiekaarten wilde hebben. Na lang nadenken kocht ik een set (godinnenkaarten) en ik was ervan overtuigd dat dit écht de énige set zou zijn en dat hiermee mijn collectie compleet was. Ach, maar toen zag ik de Keltische dieren, en ik zwichtte, want oké dan, twee sets, vooruit, dat kan nog wel. Maar ja, maankaarten. En bomen horen er natuurlijk ook bij. Het labyrint kan zéker niet ontbreken, toch? Dus wordt zo af en toe mijn collectie toch uitgebreid met weer een mooie set en elke keer glimlach ik breed bij de herinnering aan mijn vaste overtuiging van toen.

De kaarten blijven mij inspireren op mijn pad. De wonderlijke synchroniciteit van de boodschappen helpen me een nieuwe invalshoek te belichten of brengen vreugde in wat ik zie als een bekrachtiging. Soms hoor ik een oproep, om wat langer bij me te dragen. Zoals de oproep die je vindt in Uitgesproken! van deze maand. Wat vind jij ervan?

Hartelijke groet,
Carin

/ | \

'n Snufje Awen
 
 
Cliff hangers of cliff huggers

Toen mijn man en ik in Engeland waren, zagen we bomen en rotsen in een spel van samenwerking en overleving. Het was mooi om te ervaren hoe we hetzelfde zagen en hoe bij elk van ons iets anders aangeraakt werd. Ik schreef er een spinsel over, dat zo begint:

Tijdens een prachtige wandeling aan de Engelse kust staan we in het heerlijke bos plotseling oog in oog met een statige beukenvrouwe. Ze tart alle gebruikelijke omgevingsvoorwaarden voor groei en rijst pontificaal vanaf een kale rots de hemel in. Haar wortels omarmen, klemmen zich vast, volgen de rotsvorm, vullen deze aan. Ogenschijnlijk is er geen voeding, maar wortels reiken zoals altijd verder dan het oog, en die van haar grijpen achter en onder de rots in de heuvelwand. De beukenvrouwe voelt niet zo... [lees hier verder]

/ | \

 
Carved stone balls als klok en kalender

Al heel lang ben ik gefascineerd door onverklaarbare of mysterieuze vondsten van over de wereld. Een onderwerp dat ik zeer interessant vind, zijn de carved stone balls (gehouwde stenen ballen) uit Schotland. Ze zijn gemaakt in het neolithicum en zijn zo'n vier- à vijfduizend jaar oud. De ballen hebben prachtige geometrische vormen en sommige doen denken aan de Platonische lichamen. Waar ze voor gebruikt werden, weet niemand en dat levert al vele jaren bijzondere invalshoeken op.

  Crichton Miller
Onlangs vond ik weer een nieuw licht op de carved stone balls. De ballen worden gecombineerd met een ander mysterieus gebeuren, namelijk de cup and ring marks, waarschijnlijk ook uit de steentijd. Crichton E.M. Miller stelt dat de stenen ballen op de cup and ring marks gelegd dienen te worden, waar water overheen gegoten wordt. De spiegeling van de ballen, de ringen en alle verdere markeringen geven een duiding over zon- en maanstanden. Het zou een lunasolaire kalender kunnen zijn die ook gebruikt kan worden bij navigatie op zee. Wat een fascinerend idee.

Wikipedia: carved stone balls
Wikipedia: cup and ring marks
Ancient Origins: Neolithic Stone Balls: The Northern Rosetta Stone?

/ | \

Spinsels
Het onderdeel spinsels op de website is opgefrist en bijgewerkt. Laat je inspireren door de tags en verdiep je in het onderwerp van je keuze.

/ | \

Uitgesproken

Maak je eigen spel en speel het.


- de koning van staven
Dalí Tarot van Johannes Fiebig

/ | \

Natuurlijk!
 
Lijkt op Methusala
wikimedia commons
Babylonische rolzegel
Walters Art museum
Serra Da Capivara National Park
 

De oudste afbeelding van een boom


Soms vraagt iets vinden op op internet om vindingrijke zoektermen. Vindtermen, dus eigenlijk. Ik ben al een tijdje op zoek naar de oudste afbeelding van een boom.

In eerste instantie krijg ik informatie voorgeschoteld over de oudste boom, zoals de indrukwekkende Methusala, een Pinus longaeva oftewel langlevende den, die 4850 jaar oud moet zijn en daarmee ouders is dan de piramides van Gizeh. Met een beetje doorzoeken vind ik ergens een weergave op een Babylonische rolzegel. En met een beetje geluk valt er een nieuwsbrief in mijn inbox waar verwezen wordt naar een grotschildering uit Serra Da Capivara National Park in Brazilië, met een afbeelding met bomen van ca. 25.000 jaar oud. Onze voorouders zijn al lang verbonden met bomen.

Als je nog een exemplaar tegenkomt, hou ik me van harte aanbevolen. Zeker als je een mooi oud gestyleerd exemplaar vindt.

/ | \

  Graan
Van midzomer naar lughnasadh

De kracht van de midzomerzon omhult ons nog steeds. Het is nog maar twee weken geleden dat midzomer werd gevierd. De omwenteling naar midwinter neemt langzaam vorm aan. Dit is de tijd na het harde werken van het zaaien en voor de tijd dat het hooien en oogsten begint.

Geniet van de schoonheid en kracht van de natuur. Dit is een tijd die uitnodigt tot vertrouwen en dankbaarheid. Vertrouwen in de overvloed die al zichtbaar is, dankbaarheid voor de overvloed die komt. Geniet van zonnekracht en buiten zijn, omhuld door de groene kracht van Moeder Natuur.

/ | \

Voeten- & Vingeroefening
 
 
In het labyrint: volle maan

Maandag 3 juli is het volle maan. Deze maan wordt ook wel de Maan van de Kortste Nacht genoemd en valt dicht bij de midzomer zonnewende. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten.

Wandel door het labyrint en onderzoek waar je jouw zonnekracht de komende maan(d) op wilt richten.

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

/ | \

 
In het labyrint: lughnasadh

Dinsdag 1 augustus (of astronomisch 6 augustus) wordt lughnasadh gevierd, het aardefestival van de eerste oogst. Dit is de tijd om overvloed te vieren, samen in dankbaarheid genieten van alles dat Moeder Aarde ons geeft. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten.

Wandel door het labyrint en onderzoek waar jij overvloed en dankbaarheid ervaart. Deel van je overvloed met anderen.

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

/ | \

 
In het labyrint: volle maan

Dinsdag 1 augustus is het volle maan. Het is volle maan. Deze maan wordt ook wel GraanMaan genoemd. Loop eens een (vinger) labyrint. Kom tot rust, verbind je met je vinger of je voeten.

Wandel door het labyrint en onderzoek de vraag: Wat heb ik gezaaid dat ik nu kan oogsten? Wat of hoe kan ik van mijn oogst delen?

Sluit je wandeling in dankbaarheid af.

/ | \

Download een labyrint om te printen, bestel een houten labyrintbord of boek een begeleide labyrintwandeling.

/ | \

Activiteiten & mogelijkheden
 
IIn de maanden juli en augustus kun je als lezer van de nieuwsbrief gebruik maken van een speciale zomerprijs: boek een Melchizedek Labyrinth Healing of boek een sessie natuurcoaching voor €80 voor 1 1/2 uur (i.p.v. €99). Je sessie is in juli, augustus of september. Vermeld bij je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je gebruik wilt maken van de zomerprijs.

 • Bomen met het bos - woensdagochtend 26 juli 2023:
  Lughnasadh wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.
   
 • Zomertip: tai chi reis naar Oostenrijk, met CenterSelf, de tai chi school van Jack Peters; van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus.
   
 • Labyrint workshop met Tony Christie - zaterdag 16 september 2023:
  Weer een prachtworkshop met Tony Christie, vol wijsheid en humor.
   
 • Reconsecration of the womb - vrijdag 22 september 2023:
  Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, geven Hanny den Boer van Met Hanny en ik deze dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen.
   
 • Bomen met het bos - zaterdag 23 september 2023:
  Herfstequinox wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.
   
 • Om vast over na te denken: driedaagse training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut. Donderdag 16 november, donderdag 24 november 2023 en donderdag 14 maart 2024.

/ | \

  samen
Individuele begeleiding

Heb je een vraagstuk en is het fijn als er eens iemand met je meekijkt? Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat de natuur of het labyrint je een nieuwe invalshoek bieden. Kies een energetische heling voor een innerlijke verschuiving die je dichter bij jezelf brengt.

Gun jezelf een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt. Kijk op de website bij consulten, natuurtrainingen, het labyrint of energetische heling. Of bel me gewoon even. Het nummer is 06 11 58 72 04.

/ | \

bekijk de hele
agenda
neem een kijkje in de
shop

/ | \

  moi!
Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik vind het leuk om van je te horen wat jij zoal in jouw dagelijks leven ontdekt. Misschien wel naar aanleiding van deze nieuwsbrief.

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit.

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Er is niks mis met het hebben van een boom als vriend

- Bob Ross