Welkom bij Awen

2308 Cawen inspireert: labyrintnieuws, beukennootjes, overvloed

 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
augustus 2023
 
Beste lezer,

Door een kleine operatie aan mijn duim ben ik de afgelopen weken behoorlijk onthand. Ik mankeer niks aan mijn voeten, maar toch maak ik een pas op de plaats. Het licht en de warmte van de zomermaanden plus mooie inzichten van bijzondere gesprekken brengen verheldering en vernieuwing. Dat zal de komende tijd vorm krijgen in mijn praktijk. Ik ben vast begonnen aan de nieuwsbrief, waar je naast je gebruikelijke portie inspiratie nu meer zicht krijgt op de fijne mogelijkheden die je bij mij kunt ervaren. Zoals de zomeractie voor lezers van de nieuwsbrief, voor een labyrintsessie of natuurcoaching!

Hartelijke groet,
Carin

/ | \

'n Snufje Awen
 
Omdat hij zo mooi is, deze maand nog een keer
C-;

Maak je eigen spel en speel het.

- de koning van staven
Dalí Tarot van Johannes Fiebig

/ | \

  ITC Naarden
Weer een labyrint erbij in Nederland

Cissy Steyn van de tuingroep van het Internationaal Theosofisch Centrum in Naarden heeft mij opdracht gegeven hen te begeleiden bij de aanleg van een labyrint op het instituut. We hebben overlegd, het landschap verkend, mogelijkheden besproken, materialen voorbereid, gedroomd en getekend. Begin juli was het zo ver. Samen met de tuingroep is het eerste gedeelte van het labyrint gemaakt. Het is een klassiek labyrint met zeven paden geworden, met een extra groot midden. De bomen vormen een prachtige omhulling van het geheel. De aanwezigen hebben tijdens de eerste wandeling met krachtige gedachten en een mooi gebed het labyrint ingewijd.

Later worden een passende hartsteen en geschikte sleutelstenen toegevoegd. Ook komen er nog kleine steentjes tussen de lijnen om de stenen te verankeren. Zo is een oude, verwaarloosde tennis court omgetoverd naar een plek van verstilling en inspiratie voor leden en gasten van het ITC.

Kan ik je helpen met het realiseren van het labyrint dat jij in je hart met je mee draagt? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met me op en zet de eerste stap.

/ | \

  Chartres labyrint van touw
Labyrinten uit het atelier van Thea Grobben

Via Cissy Steyn kwam ik in contact met Thea Grobben. Net als ik is Thea Grobben lid van LabyrintWerk Nederland & België en ons eerste telefoongesprek duurde langer dan een uur. Het ging natuurlijk over hoe het labyrint op ons pad kwam en hoe we ermee werken. Mevrouw Grobben vertelde dat ze op leeftijd is en dat zij het labyrintwerk dat ze tot nu toe gecreëerd heeft, wil overdragen. Ik ben vereerd en blij je te kunnen vertellen dat ik het hoederschap van haar labyrintprojecten mag overnemen.

Met het bestuur van LabyrintWerk zal ik een speciale 'vleugel' op de LW website inrichten gewijd aan het vele werk van Thea Grobben. Er is een Chartres labyrint van touw, een klassiek labyrint met regenboogkleuren, een collectie labyrinten van keramiek in allerlei uitvoeringen en er zijn zandlabyrinten. Mevrouw Grobben heeft veertig jaar als kleuterjuf gewerkt, en je kunt wel bedenken dat daardoor veel materiaal ook erg leuk is om met kinderen te doen. Je kunt de labyrintprojecten op donatiebasis tijdelijk gebruiken voor je festival of activiteit. De details hiervan moeten we nog uitwerken. Ik hou je op de hoogte via deze nieuwsbrief.

/ | \

Voor jou:

Vind verkoeling en inspiratie in het Schaapshoeve labyrint onder de bomen. In de maanden juli en augustus kun je als lezer van de nieuwsbrief gebruik maken van een speciale zomerprijs:
boek een sessie in het labyrint voor de zomerprijs van €80 voor 1 1/2 uur (i.p.v. €99). Je persoonlijke sessie is in juli, augustus of september. Vermeld bij je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je gebruik wilt maken van de zomerprijs.

/ | \

Spinsels

/ | \

Natuurlijk!
 
 
Beukennootjes

In 2006 is ze bij me komen wonen, een kleine beukenvrouwe. Ze verrast me elk voorjaar met de mooiste kleur groen (voorjaarsbeukenblaadjeslichtgroen) en in 2020 ontdekte ik de eerste beukennootjes. Later dat jaar kreeg ze door Twan de bomenman haar eerste grote knipbeurt, want ze kwam bijna voorbij de dakrand. Die snoei heeft ze helemaal ingehaald en ik woon weer achter de beukenboom. Dit jaar heeft ze voor het eerst superveel beukennootjes, die prachtig bronskleurig oplichten in het avondlicht.

Verhalen uit de Cawen Op stap met de bomen training vertellen dat beukennootjes voor lampenolie gebruikt werden en dat veel beukennootjes duiden op een komende strenge winter. Als ik het verhaal van mijn Beukevrouwe zo met jullie deel, mijmer ik of ze me laat zien dat het goed is af en toe flink te snoeien, zodat er ruimte is voor nieuwe zaden. Waar zou jij willen snoeien in je leven, zodat er ruimte komt voor nieuwe zaden?

/ | \

  Graan
De eerste oogst van Lughnasadh

Ierse Lugh wordt in de verhalen weergegeven als krijger, koning, vakman en redder. Hij is verbonden aan eed, waarheid en wet, kwaliteiten horend bij een koning. Als zonnegod werd hij soms verbeeld in de laatste schoof van het graan.

Oude volkeren zagen graan als een manifestatie van de vegetatiegod. Bij het oogsten van het graan, stierf de vegetatiegod. Om zijn opoffering te danken en zijn terugkeer veilig te stellen, werd het oogsten met rituelen omringd. De laatste schoof liet men staan of werd juist tussen boeren heen en weer gegeven tot het laatste veld geoogst was. Soms werd de laatste schoof bewaard en dankbaar verzorgd tot het volgende zaaiseizoen.

Een kernwoord bij Lughnasad is overvloed. Je kunt de overvloed vieren door met de eerste appels een taart te bakken en deze te delen met je dierbaren. Een glas appelsap of appelcider maakt het feest compleet.

/ | \

Voor jou:

Waar wil jij snoeien en ruimte maken voor nieuwe zaden?
Ontdek zelf welke adviezen de natuur je voor jouw vraagstuk biedt. In de maanden juli en augustus kun je als lezer van de nieuwsbrief gebruik maken van een speciale zomerprijs:
boek een sessie natuurcoaching voor de zomerprijs van €80 voor 1 1/2 uur (i.p.v. €99). Je sessie is in juli, augustus of september. Vermeld bij je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat je gebruik wilt maken van de zomerprijs.

/ | \

 
Labyrint-wandel-suggesties

De labyrint-wandel-suggesties die ik op social media post heb ik nu een paar keer in de nieuwsbrief opgenomen. Hierdoor wordt de nieuwsbrief echter vrij lang en misschien zie je het niet eens als gmail de nieuwsbrief voor je afkapt.

Daarom heb ik besloten om deze rubriek uit de maandelijkse nieuwsbrief te halen en ze in een aparte korte nieuwsbrief uit te sturen. Dan ontvang je de oproep op tijd en tegelijkertijd blijft deze nieuwsbrief kort(er) en krachtig. Zoals gewoonlijk kun je je aan het eind van elke nieuwsbrief afmelden.

Veel labyrinspiratie gewenst!

/ | \

Activiteiten & mogelijkheden
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde.

Kom even los van je dagelijkse omgeving en laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, labyrint en frequentie. Kijk op de website voor begeleiding in de natuur of met het labyrint. Kies voor een energetische heling, zoals een verrijkende Melchizedek Labyrinth Healing.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat nu bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

Voor in je agenda
 • Zomertip: tai chi reis naar Oostenrijk, met CenterSelf, de tai chi school van Jack Peters; van zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus. Ik ga mee!
   
 • Labyrint workshop met Tony Christie - zaterdag 16 september 2023:
  Weer een prachtworkshop met Tony Christie, vol wijsheid en humor. Op vrijdag 15 september kun je trouwens een fijne persoonlijke sessie bij Tony of bij Fionnuala boeken.
   
 • Reconsecration of the womb - vrijdag 22 september 2023:
  Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, geven Hanny den Boer van Met Hanny en ik deze dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen.
   
 • Bomen met het bos - zaterdag 23 september 2023:
  Herfstequinox wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.
   
 • De driedaagse training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen is dit jaar op donderdag 16 november, donderdag 24 november 2023 en donderdag 14 maart 2024. Ik kijk er al naar uit!

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

  moi!
Met een hartelijke groet

Graag tot ziens in een persoonlijke ontmoeting of bij een van de activiteiten. Ik kijk er naar uit!

Carin Wennink
Cawen & Labyrinspiratie
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het belangrijkste ingrediënt voor succesvolle magie ben je zelf

 - Patricia Telesco