Welkom bij Awen

2309: geluksplek, de boom van Nederland, Alpenkoningin

 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
september 2023

 
Beste lezer,

Het ritme van de zomer beviel me goed en ik ben nog aan het wennen aan het werkritme dat bij mijn najaarsseizoen hoort. Afgelopen week heb ik van alles door elkaar proberen te doen (huishouden, tuin, werk, sociale contacten) (het lukt, een beetje, maar het voelt nogal onrustig in mij), en ik heb besloten om weer vaker een pauze te houden. Die pas op de plaats gebruik ik om te onderzoeken wat het eerste gedaan zal worden: iets dat leuk is om te doen en meteen energie geeft, of juist iets dat 'moet' gebeuren en pas energie brengt als de klus geklaard is.

Maar ken je dat: soms kan ik niet anders dan meebewegen met de inspiratie. Dan borrelt er een idee in me op voor een tekst die nog lang niet af hoeft, maar het idee wil absoluut niet wachten. Het wil Op Dat Moment geschreven worden. Geen onderhandeling mogelijk. Als de stroom van inspiratie zo sterk is, geef ik daar gehoor aan. Ik zal eerlijk zijn: op die stroom schrijven en werken is heerlijk! Dat ik daarna weer oefen om de hectiek in mijn hoofd over 'alles wat eigenlijk had moeten gebeuren' tot rust te brengen, neem ik op de koop toe.

Er staan leuke dingen op het septemberprogramma, zoals de nieuwe workshop van Tony Christie op de Schaapshoeve, de mooie creatie-kracht-dag samen met Hanny den Boer en sinds begin van het jaar ben ik (nog steeds, ik hou vol!) bezig met een nieuw bomenproject. De bedoeling is om dat deze maand af te ronden. Zoals ze zo leuk in het Engels zeggen: please root for me!

Hartelijke groet,
Carin Wennink

/ | \

'n Snufje Awen
 
  Großarltal
Geluksplek

Mijn ouders namen ons vroeger elk jaar mee naar een favoriete vakantieplek aan de Mittelrhein. Ik weet nog goed dat mijn klasgenootjes dat raar vonden. Elke keer naar dezelfde plek, dat is toch saai? Voor ons werd die vakantieplek echter een tweede thuis.

Dit jaar was ik voor de vierde keer voor de tai chi week van CenterSelf in het prachtige Großarltal in Oostenrijk. Daar ervaar ik het ook: ik begin thuis te raken, de almen te herkennen, de wandelroutes te weten. Genieten van de schoonheid die hoort bij de Alpen... Het is een helende kuur van tai chi training en wandelvreugde.

Er is een 'happy place' in mijn hart bijgekomen. Zou dat in het Nederlands een geluksplek kunnen heten? Wel een beetje een tongbreker, maar dat maakt 'm extra leuk.

Waar op Aarde vind jij jouw geluksplek(ken)?

/ | \
  bron: freepik
Wat is dé boom van Nederland?

De Eik staat bekend als dé boom van Engeland, bij Olijf denk je vast aan Italië of Griekenland en bij een Plataan zit je misschien meteen in Zuid-Frankrijk. Dat deed me afvragen wat dé boom van Nederland zou zijn.

Inmiddels heb ik een idee, maar wat is het jouwe? Wat is volgens jou bij uitstek dé Nederlandse boom?

Stuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met jouw antwoord en ik vat jullie antwoorden (met de mijne) in de volgende nieuwsbrief samen.

/ | \
Spinsels
 
Natuurlijk!
 
 
Koningin van de Alpen

De Alpen zijn de natuurlijke habitat van de Alpenden, in Oostenrijk Zirbe genoemd. Gewoonlijk staan ze bovenin of net voorbij de boomgrens (1800-2500m), maar deze zomer stond er een in de voortuin waar ik in Oostenrijk verbleef. Zo kon ik mooi een foto maken van de naalden, die in groepjes van vijf uit de twijg komen.

De Zirbe is een symbool van overleving en eeuwigheid: ondanks barre omstandigheden kunnen Zirben wel duizend jaar oud worden. Deze koningin van de Alpen is een toverboom, brengt reizigers kracht en zieken heling. De geur van Zirbe, in hout of olie, werkt kalmerend, verbetert de weerstand, verwarmt hart en ziel, geeft levenskracht, moed en vastbeslotenheid. En de Zirbenschnaps is heel lekker.

Een boom om verliefd op te worden. En dat deed ik dan natuurlijk ook!

/ | \

Voor jou

Wil je ook verliefd worden op bomen of je liefde voor bomen verdiepen? Boek een persoonlijke sessie natuurcoaching of doe mee met een van de digitale Cawen bomentrainingen.

Cadeau:
Vorig jaar deed ik onderzoek naar de Alpenden. Ik werkte mijn bevindingen uit tot een kleine Op stap met de bomen module. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een van de digitale bomentrainingen en ontvang deze speciale Zirbe-editie er gratis bij.

/ | \

 
Het Wiel draait door
 
Zoals juf Linda altijd begon: “En het Wiel draait door…” Ja, het Wiel draait door. Herfst dient zich aan. Het licht verandert, nevel hangt boven de velden, de temperatuur wordt koeler, de kleur van de bladeren begint te vervagen… Het is de tijd van nagenieten van de warmte van de zomer en voorbereiden op de creatiekracht van de winter. De tijd van loslaten wat niet meer bij je past en koesteren wat in de afgelopen periode ontstaan is.
 
Het is een beweging van balans, het evenwichtspunt van de equinox waar daglicht en nachtduister even lang duren. Hoe beweeg jij in en uit balans? Hoe ziet jouw evenwicht eruit?

/ | \

Voor jou:

Tijdens een ontmoeting op maat praten we over wat jij wilt loslaten, zodat je je oogst ten volle kunt benutten. Je onderzoekt beweging en balans, en (her)ontdekt waar jij je evenwicht bewaart. Boek een sessie natuurcoaching of een begeleide wandeling in het labyrint voor een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt.

/ | \

Mogelijkheden & Activiteiten
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

Voor in je agenda
 • Labyrint workshop met Tony Christie - zaterdag 16 september 2023:
  Weer een prachtworkshop met Tony Christie, vol wijsheid en humor. Op vrijdag 15 september kun je trouwens een fijne persoonlijke sessie bij Tony of bij Fionnuala boeken.
   
 • Een bijzondere dag speciaal voor jou:
  Reconsecration of the womb - vrijdag 22 september 2023:
  Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, geven Hanny den Boer van Met Hanny en ik deze dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen.
   
 • Bomen met het bos - zaterdag 23 september 2023:
  Herfstequinox wandeling. Ontdekken en verbinden met de natuur om je heen.
   
 • De eerste aanmeldingen komen al binnen: Je kunt dit jaar weer overwinteren in het labyrint met de digitale Winter Labyrinspiratie Wandeling. Start op donderdag 2 november 2023. Makkelijk in je mailbox!
   
 • De driedaagse training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen is dit jaar op donderdag 16 november, donderdag 24 november 2023 en donderdag 14 maart 2024. Ik kijk er al naar uit!

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

Uitgesproken

“Als je op het juiste pad bent, zal het altijd bergop gaan."

- Henry B. Eyring

/ | \

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Het leven is een reis en als je verliefd wordt op de reis, zal je altijd verliefd zijn

- motive_to_motion