Welkom bij Awen

2310: De boom van Nederland, labyrinten en sterren

 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
oktober 2023

 
Beste lezer,

Winter roept op stil te staan, een pas op de plaats te maken. Een moment om te zien wat je dit jaar gedaan hebt en onderzoeken wat je komend jaar wilt gaan doen. Vanuit stilstand kun je nieuwe wegen inslaan of op andere manieren in beweging komen. Om daar te komen, helpt herfst vertragen. Bomen laten elke dag wat van hun bladeren los. Zij doen dat niet in een enkele keer, ze nemen hun tijd voor het proces van vertragen. Ik neem er een voorbeeld aan.

Het was erg leuk om de inzendingen voor dé boom van Nederland te ontvangen. Hartelijk dank voor jullie mooie verhalen en ervaringen met bomen. Je vindt de conclusie in deze nieuwsbrief.

Fijne oktober!
Carin Wennink

/ | \

'n Snufje Awen
 
  bron: freepik
Dé boom van Nederland

In de nieuwsbrief van september vroeg ik naar wat volgens jou bij uitstek dé Nederlandse boom is. De Eik staat immers bekend als de boom van Engeland, bij Olijf denk je vast aan Italië of Griekenland en bij Plataan zit je misschien meteen op een dorpspleintje in Zuid-Frankrijk. Maar wat zou de boom van Nederland zijn?

Lezers van deze vraag stuurden mij mooie inzendingen en ook bijzondere persoonlijke verhalen over hun favoriete bomen. Ik heb de antwoorden samengevat en ben tot een mooie conclusie gekomen. Klik gauw op de link om te ontdekken welke boom wat ons betreft de mascotte van Nederland geworden is.

/ | \

Voor jou:

Verder bomen over bomen en met welke wijsheid zij jou kunnen helpen? Bijvoorbeeld met een nieuwe invalshoek, heldere inspiratie of verbinden met je drijfveer? Boek eens een sessie natuurcoaching voor een uniek kijkje in jezelf waarmee je verder kunt.

/ | \

 
Labyrinten uit de werkplaats van Thea Grobben

Als je voor een gelegenheid een labyrintloop wilt aanbieden, maar je hebt zelf geen labyrint, dan kun je gebruik maken van een labyrint uit de collectie van kunstenares Thea Grobben. Zij heeft ook veertig jaar als kleuterjuf gewerkt en haar materialen zijn dan ook uitstekend geschikt voor kinderen of bij schoolactiviteiten.

In de nieuwsbrief van augustus vertelde ik over mijn ontmoeting met Thea Grobben. Ik mocht het hoederschap van haar labyrintprojecten overnemen en heb dat gedaan uit naam van LabyrintWerk, het netwerk van labyrintwerkers in Nederland en België. Op deze manier hoop ik dat velen de weg naar haar labyrinten zullen blijven vinden.

Meer informatie over het wat en hoe van het lenen vind je op de speciale pagina op de website van LabyrintWerk.

/ | \

Spinsels

/ | \

Natuurlijk!
 
 
Verbonden met de sterren

Deze tip van schrijfster, psychotherapeut, mytholoog Sharon Blackie blijft leuk. Zij zet op haar computerscherm de website van Stellarium open, en gedurende de dag kijkt ze regelmatig om te zien welke sterren er op dat moment voorbijtrekken. Sterren en sterrenbeelden zijn verbonden aan de verhalen die onze verre voorouders elkaar vertelden, over scheppingsgodinnen en heldendaden. Zo kijk je niet alleen naar de sterren, maar ook naar de verhalen die ons met elkaar verbinden.

Een uitspraak over de sterren was voor mij de start een natuurtraining te ontwikkelen, namelijk zijn we door het gebrek aan het zien van de sterren ook het gevoel van onze plek in het universum kwijt geraakt? Ik draaide dat om en onderzocht de vraag of het wel zien van de sterren ons helpt onze plek in het universum te vinden. Dat leidde tot de online training Pas op de plaats, die elk jaar in februari start.

Wanneer heb jij voor het laatst naar de sterren gestaard?

/ | \

Voor jou

Onderzoek de wereld om je heen. Weten waar de Zon op komt, hoe het Land onder je voeten voelt, ontdekken over de wijsheid van de Maan of met een nieuwe blik naar je Tuin kijken. Doe mee met de digitale Cawen training Pas op de plaats en (her)ontdek jouw plaats in het geheel. Start in het nieuwe jaar, februari 2024. Negen praktische en inspirerende modules voor €99, om te ontdekken in je eigen tempo.

/ | \

 
Samhain, feest van de voorouders

Vanuit de oude tijden worden sommige tijden in het jaar gezien als een tijd waarin de sluiers dun zijn. Dat wil zeggen dat het in een dergelijke tijd makkelijker is om contact te maken met andere lagen dan onze dagdagelijkse werkelijkheid. Een van die lagen is de laag van de voorouders. Onze verre voorouders maakten in deze tijd van het jaar contact met hun voorouders. Ter ere van hen werd een extra plaats aan tafel gedekt of een speciale toost uitgebracht.

In onze huidige tijd is dit ook de tijd van voorouders. Vanuit de christelijke traditie wordt op 1 november Allerheiligen gevierd en op 2 november Allerzielen. Een moment om even stil te staan bij die ons voorgingen. Of ze nu voordeden hoe het wel moest of juist hebben laten zien hoe het niet moest.

Heb je niks met voorouders? Draai je perspectief en mijmer over jouw rol als voorouder voor de generaties die na ons komen.

/ | \

Mogelijkheden & Activiteiten
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

Voor in je agenda
 
Tot februari 2024 heb ik mijn agenda leeg (nou ja... leger) gemaakt om projecten af te ronden en nieuwe projecten te onderzoeken. Een aantal wandelingen en workshops komt daardoor te vervallen, maar mijn praktijk is gewoon open voor persoonlijke sessies en ontmoetingen, zoals labyrintsessies of Melchizedek Labyrinth Healing. En verder:
 • Je kunt dit jaar weer overwinteren in het labyrint met de digitale Winter Labyrinspiratie Wandeling. Start op donderdag 2 november 2023. Makkelijk in je mailbox!
   
 • De driedaagse training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen is dit jaar op donderdag 16 november, donderdag 24 november 2023 en donderdag 14 maart 2024.
   
 • Op vrijdagavond 10 november en vrijdagavond 15 december 2023 gaan Hanny den Boer en ik met je naar buiten: In het bos van donker. Een avontuurlijke ontdekkingsreis in het donker, voor deelnemers van 9 tot 99 jaar.
   
 • Deze bijzondere avond om de terugkeer van het licht te vieren, in dankbaarheid voor wat het donker ons brengt, gaat natuurlijk gewoon door: de midwinter zonnewende viering op woensdagavond 20 december 2023.
   
 • Zo jammer dat deze dag nog niet ontdekt is door meer vrouwen! Gelukkig zijn de aanmelders voor september bereid om te wachten op maart: Creatie - Kracht - Dag (reconsecration) op vrijdag 22 maart 2024. Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, een dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen. Samen met Hanny den Boer van Met Hanny.

/ | \

 
Om vast over voor te voelen en na te denken
 
Als je in het nieuwe jaar op zoek gaat naar leuke manieren om je goede voornemens handen en voeten te geven, doe dan eens mee met een van de digitale Cawen natuurtrainingen.

De natuurtrainingen nemen je een jaar lang mee naar buiten. Naar buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik door zo'n Cawen natuurtraining en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed. Ontdek de natuur om je heen en je eigen natuur.

Lees alles over de verschillende mogelijkheden (creatieproces met Moeder Aarde, wijsheid van de bomen of je plek in het universum) op de website.

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

Uitgesproken

“Yogastha kuru karmani:
vestig jezelf in het huidige moment, en handel."


- Bhagavad Gita

/ | \

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Wat je ziet, hangt af van waar je zit in de kring

- via Sig Lonegren