Welkom bij Awen

2311 Cawen inspireert: MLH teacher, nog even over dé boom, allemaal taxus

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
november 2023

  moi!
Beste lezer,

Herfst helpt vertragen, schreef ik in mijn vorige nieuwsbrief: "Bomen laten elke dag wat van hun bladeren los. Zij doen dat niet in een enkele keer, ze nemen hun tijd voor het proces van vertragen." De afgelopen maand was me dat twee keer goed gelukt. Bij een daarvan maakte ik een wandeling, ging zitten in de zon, keek uit over het water. Ik was stil.

Toch nog maar eens een keer extra naar de bomen. Kop thee meenemen en dan klim ik op hun schoot om te voelen hoe ze dat doen, dat vertragen. Ik kan nog wel een oefensessie gebruiken.

Fijne november!
Carin Wennink

/ | \

'n Snufje Awen
 
  Carin en Tony
Melchizedek Labyrinth Healirg
Practitioner & Teacher


In oktober was ik in Ierland bij Tony Christie om me verder te verdiepen in de Melchizedek Labyrinth Healing. Het is een fijne, zachte en tegelijkertijd heel krachtige manier van energetische heling, voor balans van lichaam en geest. Het geeft een kalm en ontspannen gevoel, verlaagt stressniveaus en verhoogt energieniveaus.

De training bracht een verdieping in het geven van deze fijne helingmethode. Daarnaast kan ik nu deze heling ook aan anderen leren en ik mag practitioners opleiden. Het was een fantastisch weekend. Ondanks de regenachtige voorspellingen hebben we twee dagen de zon gezien en gevoeld. Dat voelde als een zegen van de Meester op ons werk.


/ | \

Voor jou:

Ervaar het zelf en boek een sessie Melchizedek Labyrinth Healing! Kan zowel persoonlijk als in een videocall. Omdat het feest is, krijg je €22 korting en daardoor kost een sessie van een uur geen €77 maar €55. Geef bij het maken van je afspraak aan dat je graag gebruik wilt maken van de feestprijs. Geldig tot en met 30 november 2023.

Ben je geïnteresseerd om de heling zelf te gaan gebruiken in je praktijk, neem dan contact met me op voor meer informatie.

/ | \

 
Dé boom van Nederland - vervolg

In de nieuwsbrief van oktober deelde ik het artikel over dé typisch Nederlandse boom. Zoals het universum dat dan wil, deed ik nog geen week na het uitsturen twee ontdekkingen.

In de nieuwsbrief van Olivier van Renswoude van Taaldacht las ik namelijk dat de kastanje blijkbaar niet zoals ik dacht een uitheemse boom is, maar een inheemse oude vriend. Verder sprak ik Maja Kooistra kort over de zwarte els als heilige boom en de wilg als boom van Nederland.

Ik heb het een en ander toegevoegd aan het originele artikel over Dé boom van Nederland. Ik hoor graag hoe jij er met deze nieuwe informatie over denkt. Laat je het me weten?

/ | \

Spinsels

/ | \

Natuurlijk!
 
  Allemaal taxus
Allemaal taxus

Omdat ik in de buurt was, greep ik in Ierland de kans om naar Killarney te gaan. In Killarney National Park ligt namelijk het Reenadinna Wood, een uniek bosgebied waar taxus de hoofdbewoner is. Als je taxus laat groeien, worden het prachtige grote statige bosreuzen. Ze kunnen duizenden jaren oud worden en beschikken over verschillende ingenieuze manieren om zichzelf te vernieuwen.

Er wordt geschat dat dit Reenadinna Wood drie- tot vijfduizend jaar oud is. De bomen zelf zijn niet zo oud, maar de wortelstructuren vertellen oeroude verhalen. Deze 'groene taxussen' zijn bedekt met allerlei soorten prachtige mossen. Het geheel van donkere taxus en grillige mossen roept -als het zonnetje even achter de wolken is- best wel een beetje griezelige sfeer op. Ik vond het prachtig! Bekijk een kort filmpje (0m35s) dat ik maakte.

/ | \

Een van de beroemdste

En omdat ik toch in de buurt was, bracht ik natuurlijk een bezoekje aan een van de wereldberoemdste taxussen: die op de binnenplaats van Muckross Abbey. Het had veel geregend, wat mij de mogelijkheid gaf om deze mooie vierhonderd (?) jaar oude taxus eens vanuit een andere hoek te fotograferen. Helemaal in mijn nopjes, met die foto. Als je de tweede foto bekijkt, zie je een opname van de prachtige boom uit een bekendere hoek.

Muckross Abbey taxus
Muckross Abbey taxus

/ | \

Voor jou

Maak kennis met de bomen in jouw omgeving! Doe mee met een van de bomentrainingen. Van thuis uit de bomen om je heen ontdekken en ook jezelf beter leren kennen. Op stap met de bomen start in het nieuwe jaar, februari 2024. Een jaar lang en negen inspirerende modules voor €99, om te ontdekken in je eigen tempo.

/ | \

  door het poortje
Samhain, feest van de voorouders

Samhain wordt gezien als de tijd van de voorouders. Ter ere van hen werd een extra plaats aan tafel gedekt of een speciale toost uitgebracht. Ook in onze huidige tijd is de blik op de voorouders gericht. Vanuit de christelijke traditie wordt op 1 november Allerheiligen gevierd en op 2 november Allerzielen. Tegenwoordig kennen we Halloween, dat op de vooravond gevierd wordt; op 31 oktober. Astronomisch gezien valt samhain op 7 november, precies tussen de herfstequinox en midwinter. Astrologisch gezien valt samhain op 7 november, als de Zon 15° Scorpio staat. Dit is niet per se altijd op dezelfde dag.

Een moment om even stil te staan bij die ons voorgingen. Of ze nu voordeden hoe het wel moest of juist hebben laten zien hoe het niet moest. Heb je niks met voorouders? Draai je perspectief en mijmer over jouw rol als voorouder voor de generaties die na ons komen.

/ | \

Mogelijkheden & activiteiten
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

 
Boek & Bordje actie!

In de maand november kun je weer gebruik maken van die leuke combinatie-aanbieding: het mooie labyrintboek Wegwijs in het labyrint, een reisgids om thuis te komen + de kleine kanjer, klassiek zevenpaden labyrint op beukenhout, doorsnede 20 cm in één pakket.

De normale prijs is €63,50, maar je kunt het deze maand aanschaffen voor de Boek & Bordje actieprijs van €58,-. Geldig tot en met 21 december 2023.

Kijk voor meer informatie in de shop van Labyrinspiratie of plaats je bestelling rechtstreeks via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

/ | \

Voor in je agenda
 • Gisteren gestart, maar je kunt nog instappen! Ga mee overwinteren in het labyrint met de digitale Winter Labyrinspiratie Wandeling. Gestart op donderdag 2 november 2023. Makkelijk in je mailbox!
   
 • De driedaagse training Werken met het labyrint bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen is dit jaar op donderdag 16 november, donderdag 24 november 2023 en donderdag 14 maart 2024.
   
 • Op vrijdagavond 10 november en vrijdagavond 15 december 2023 gaan Hanny den Boer en ik met je naar buiten: In het bos van donker. Een avontuurlijke ontdekkingsreis in het donker, voor deelnemers van 9 tot 99 jaar.
   
 • Deze bijzondere avond om de terugkeer van het licht te vieren, in dankbaarheid voor wat het donker ons brengt, gaat natuurlijk gewoon door: de midwinter zonnewende viering op woensdagavond 20 december 2023.
   
 • Zo jammer dat deze dag nog niet ontdekt is door meer vrouwen! Gelukkig zijn de aanmelders voor september bereid om te wachten op maart: Creatie - Kracht - Dag (reconsecration) op vrijdag 22 maart 2024. Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, een dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen. Samen met Hanny den Boer van Met Hanny.

/ | \

 
Om vast over voor te voelen en na te denken
 
Als je in het nieuwe jaar op zoek gaat naar leuke manieren om je goede voornemens handen en voeten te geven, doe dan eens mee met een van de digitale Cawen natuurtrainingen.

De natuurtrainingen nemen je een jaar lang mee naar buiten. Naar buiten is goed voor je gezondheid, voor zowel lichaam als geest. Ontspan, laad je op en laat je inspireren met de natuur en de kosmos als je leermeesters. Open je blik door zo'n Cawen natuurtraining en geniet bij je volgende wandelingen in de natuur nog meer dan je al deed. Ontdek de natuur om je heen en je eigen natuur.

Lees alles over de verschillende mogelijkheden (creatieproces met Moeder Aarde, wijsheid van de bomen of je plek in het universum) op de website.

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

Uitgesproken

Het mysterie van verdwalen is de vreugde van het ontdekken van nieuwe plekken

- gehoord bij L.G.
 

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Soms zit je in een donkere plek
en denk je dat je begraven bent,
maar in werkelijkheid ben je geplant

- (br)onbekend