Welkom bij Awen

2401 Cawen inspireert: jaarlaatje, gereedschap, 13 manen en je inspiratiekaart

 
 
welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
januari 2024

  moi!
Beste lezer,

Het nieuwe jaar is begonnen en mijn impuls is om nu heel enthousiast in het diepe te springen. Als ik ga zitten aan mijn pc duizelt het van de ideeën en is het tegelijkertijd helemaal stil en weet ik niet waar ik zal beginnen.

Het is ook helemaal nog geen tijd om actief te worden. We zijn nog maar net anderhalve week voorbij midwinter. De natuur om ons heen is nog stil, rust nog, beweegt nog niet.

Ik ga zitten met een kop thee, beslis wat moet en laat de rest weer even gaan. Ik mijmer over plannen en ideeën, leg ze terug in mijn hart. De komende tijd zal vanzelf duidelijk worden wat zich als eerste zal ontvouwen.

Fijne januari!
Carin Wennink

/ | \

'n Snufje Awen
 
 
Het jaarlaatje

Het hele jaar voed ik het jaarlaatje. Dit laatje bewaart het kalenderjaar: verjaardagskaartjes, reisgroeten, entreebonnetjes, filmtickets, vakantiefolders, brochures van uitjes, restaurantfacturen, aankoopbonnen, maar ook overlijdensberichten, ziekenhuisinstructies of burenbriefjes. Op 31 december heb ik het laatje leeggemaakt, het jaar nog eens door mijn vingers laten glijden.

Ik zag het bezoek aan LEGO House in Denemarken (verrassend leuk!!), de kleine operatie aan mijn duim (heerlijk al weer vergeten), de studiereis naar Ierland (grand!), wandelingen in de wijk of in het bos (altijd fijn), naar Drenthe ('t begint met een t en 't eindigt met een t), naar het theater (leuke schoolopdracht), afscheid van een dierbare leermeester (always look on the bright side of life), labyrinten (leggen, lopen, wadlopen, workshoppen en trainen), huwelijk (mooie start), tien jaar samen en vijf jaar getrouwd (vesica), een dierbare juf naar de Ander Wereld (sjoklaatje-juf), uitjes met dochter of zoon (love you), ontmoetingen op de Schaapshoeve (waar altijd tijd is voor een kopje thee), en nog meer, nog meer... Wat een rijk jaar! Fijn om er een moment mee te verbinden, dankbaar te zijn en plaats te maken voor wat komen gaat.

De basis van elk jaarlaatje wordt gevormd door de kerstkaarten van het jaar ervoor. Gedragen door de goede wensen ga ik met een leeg laatje het nieuwe jaar in. Een idee voor jou, zo'n jaarlaatje? Mag natuurlijk ook een doosje zijn.

/ | \

 
Welk gereedschap zegen jij?

In de middeleeuwen trokken in Engeland de plough boys (ploegjongens) met zwart gemaakte gezichten en een versierde ploeg langs de rijke huizen om een 'penny for the ploughboys' te vragen. Zo kwamen zij aan wat extra geld in de wintertijd waarin er voor hen minder werk was. Voordat vervolgens het werkjaar weer van start ging, gingen deze plough boys op ‘Plough Sunday’ met hun ploeg langs de kerk om hun ploeg te laten zegenen. Een zegening voor veel werk en een overvloedig jaar.

Ik ben geen plough girl en ik heb geen ploeg om te zegenen, maar ik heb wel ander gereedschap waar ik een zegen voor het komende jaar voor uitspreek. Een veilig en heel jaar wens ik voor mijn pen, mijn computer, mijn fotocamera, de huishoudelijke apparatuur, de auto, en ook: een zegen voor mijn handen en voeten.

Over welk gereedschap spreek jij een zegen uit?

/ | \

2024 kijkt verlangend uit naar jou!

Hoe kijk jij naar 2024? Een nieuw begin, een schone lei, een blanco canvas? Volgens mij kijkt het nieuwe jaar verlangend uit naar jouw komst! Misschien vind je daarom het leuk om je te laten inspireren door een inspiratiekaart. Namens het nieuwe jaar heb ik uit twee decks drie kaarten voor je getrokken: je kunt kiezen uit labyrintkaarten van het Labyrinth Wisdom Cards deck van Tony Christie of uit bomenkaarten van het Tree Angel Oracle Deck van Fred Hageneder.

In mijn nieuwsbrief werkt het niet zo dat je op een afbeelding kunt drukken en dat het antwoord dan verschijnt. Onthoud het nummer of de nummers van je kaarten. Laat jezelf nieuwsgierig maken naar hun boodschap of inzicht. Vanavond, op de avond van drie januari, om 21 uur, ontvang je een mail met de geopende kaarten en hun uitleg.

Sluit even je ogen. Zucht eens diep en haal bewust adem. Laat kort op jouw manier een vorm van 2024 opborrelen en laat het weer los. Open je ogen en laat een van de kaarten je aandacht trekken. Je kunt natuurlijk ook uit beide decks een kaart kiezen.


De uitleg volgt in een aparte nieuwsbrief.
Vraag hem aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

/ | \

Een persoonlijke inspiratiekaart voor jou

Als je trek hebt in een persoonlijke kaart, stuur me dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek. Ik stem me af op jou en op 2024. Intuïtief kies ik een van mijn decks en trek daaruit een kaart. De boodschap van die kaart stuur ik je per e-mail toe. Ik doe mijn best je binnen 24 uur te mailen.

Je kunt dit jaar voor het eerst een kaartje aanvragen uit mijn nog in ontwikkeling zijnde Op stap met de bomen-kaartenset. Als je graag een boodschap van deze Laaglandse bomenset ontvangt, vermeld dat ajb bij je aanvraag voor een persoonlijke inspiratiekaart.

/ | \

Spinsels

/ | \

Natuurlijk!
 
 
Een jaar met dertien volle manen

Een kalenderjaar (gebaseerd op de 365/366 dagen rondje om de zon) telt twaalf of dertien volle manen. Twee jaar zie je er twaalf en het derde jaar telt dertien volle manen. Vaak begint het tellen van volle manen echter niet op 1 januari, maar vanaf de midwinterzonnewende. Veel natuurvolkeren deden en doen dat. Midwinter valt op 21 december of, vlak voor een schrikkeljaar, op 22 december.

Op 27 december was het volle maan, de eerste volle maan na de winterzonnewende én de eerste maan uit een jaar met dertien volle manen. Ik schreef een artikeltje over die dertien manen, gevuld met bijzondere maannamen en twee manieren om de dertiende maan aan de rij toe te voegen.

/ | \

Voor jou

Onderzoek de wereld om je heen. Weten waar de Zon op komt, hoe het Land onder je voeten voelt, ontdekken over de wijsheid van de Maan of met een nieuwe blik naar je Tuin kijken. Doe mee met de digitale Cawen training Pas op de plaats en (her)ontdek jouw plaats in het geheel. Start in het nieuwe jaar, februari 2024. Negen praktische en inspirerende modules voor €99, om te ontdekken in je eigen tempo.

/ | \

 
Op de drempel

Er zijn drempelhoedsters en ook drempelhoeders. Laat me je aan drie van deze drempelhoeders voorstellen. Januari is vernoemd naar de Romeinse god Janus. Hij is de god van deuren en doorgangen. Janus wordt weergegeven met twee gezichten, waarmee hij naar het verleden en de toekomst kijkt. Kijk met hem terug naar het voorbije jaar.

Dan is er Dellingr (zie afbeelding), de Noordse god van de dageraad en drempels. Zijn naam betekent de dagoorsprong of de stralende. Verken met Dellingr de drempel tussen het oude en het nieuwe jaar. Wat laat je achter, wat neem je mee.

Hermes is de Griekse god van wegen en reizigers. In zijn Romeinse versie heet hij Mercurius. Je kunt hem vragen met jou het pad van het nieuwe jaar uit te stippelen. Denk eraan dat Hermes/Mercurius wel van een geintje houdt, dus blijf alert en hou je koers in eigen hand.

/ | \

 
Mogelijkheden & activiteiten
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

 
Speciale vermelding:
Melchizedek Labyrinth Healing foundation level


Je bent welkom in de training Melchizedek Labyrinth Healing, foundation level. In deze tweedaagse training leer je hoe je jezelf (en wellicht een familielid) een Melchizedek Labyrint Healing kunt geven. De combinatie labyrint en universele energie van heling is een uiterst krachtige. Heerlijk om voor jezelf te doen!

De training is op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024 en kost €195. Lees er meer over of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

/ | \

 
Sinterklaascadeautje

Mocht je 'm nog niet gezien hebben (ik had deze spontane actie op social media gedeeld), bij deze!

Het labyrint biedt een pad om overal te lopen
Maar een labyrint is soms heel duur om te kopen
Als wegwijzer voor je portemonnee geef ik je deze wenk
Maak gebruik van dit Labyrinspiratie geschenk
Een werkboekje voor een klassiek labyrint, heel gewoon
Koop vier bollen touw en gebruik een simpel patroon
Gooi die bollen in je tas en zonder dollen
Kun je nu overal een labyrint uitrollen
Met het knutselen wens ik wens je veel plezier
Je download het werkboekje van Labyrinspiratie hier:

/ | \

Voor in je agenda
En verder:

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

Uitgesproken

Leven gaat niet over verwachten, hopen en wensen,
het gaat over doen, zijn en worden.

Het gaat over de keuzes die je net gemaakt hebt,
en de keuzes die je zo nog maakt,
het gaat over de dingen die je kiest te zeggen - vandaag.

Het gaat over wat je gaat doen als je klaar bent met dit te lezen.


- Mike Dooley
 
Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops

www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04
 

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Alleen zij die dwalen vinden nieuwe paden

- Noors gezegde