Welkom bij Awen

2403: labyrintpil, bijen, weerspiegel

welkom bij Cawen

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
drempelhoedster met natuur en labyrint

Read in English
 
maart 2024
  moi!
Beste lezer,

Beloofd is beloofd. Deze keer weer een korte(re) nieuwsbrief.

Fijne maart!
Carin Wennink

PS
Heb je wel genoten van de sprookjesbrief van februari? Of heb je die nog niet uit? C-;

/ | \
'n Snufje Awen
 
  38e Almanak
Labyrintartikel in de almanak

Vorig jaar ontving ik een leuke opdracht van de Groninger Farmaceutische Studentenvereniging 'Pharmaciae Sacrum'. Voor de studenten maken zij elk jaar een almanak rond een centraal thema, en dit keer was dat ‘Labyrinth’. Ze vroegen mij of ik een artikel wilde schrijven met een introductie over het labyrint. Dat heb ik met plezier gedaan. Je vindt het resultaat in de almanak (een zware, mooie pil!) en vanaf nu ook op mijn website.

Lees het begin van ‘Transforming the maze of the search into a labyrinth of finds’: “A wondrous characteristic of the labyrinth is that it can fit in any culture, society, walk of life, line of work or field of study. As a symbol of the path of life, with its confusing twists and turns but always reaching the end, the labyrinth is applicable to all of us. Everyone begins travelling on their path of life, everyone meets happy times and daring struggles, everyone will eventually reach the end. While you walk your path of life, the labyrinth will ask if you are able to surrender to the way, if you will be able to trust your inner wisdom, and if you can rest in the knowledge that all will be well, whatever happens. But whatever is happing in life may not always be transparent. Sometimes one’s path may feel like a maze, with its dead ends leading nowhere, high walls obscuring the route ahead, and obstacles hindering any progress. The ability to change your point of view from maze to labyrinth is an exceptionally advantageous skill in life and in life’s work.”

Lees het hele artikel via deze link.

/ | \

Voor jou

"De vaardigheid om je houding te veranderen van doolhof naar labyrint is een uitermate nuttige vaardigheid" is de laatste zin uit het vorige artikeltje. Zou jij graag van het onoverzichtelijke doolhof willen overstappen naar de duidelijkheid van het labyrint? Ontdek hoe je dat kunt doen tijdens een begeleide wandeling in het labyrint.

/ | \

 
Bijen, grote kleine alchemisten
      
Zzzzzoem zoem! Help de bijen een handje. Bijvoorbeeld met deze tips van de Bijenclub:
  • Snoei pas laat in het voorjaar. Sommige bijen overwinteren in holle stengels.
  • Hang bijenhotels op. Maak ze zelf of koop ze in je lokale tuincentrum.
  • Gebruik milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen. Hou je in elk geval ver van chemische middelen.
  • Plant bloemen en planten waar bijen van houden, bijvoorbeeld een vlinderstruik. Ook op de vroege paardenbloemen zijn bijen dol (dus niet meteen wegmaaien, hoor!).
  • Wil je liever geen bijen in je eigen tuin, strooi dan zakjes biologisch en inheems bijenbloemenzaad in het park, plantsoen of langs de rand van de weg.
Top 10 bijenplanten (van het vroege voorjaar tot de herfst):
  1. Sneeuwklokje – Galanthus nivalis
  2. Botanische krokus – Crocus tomasinianus
  3. Ooievaarsbek – Geranium himalayense
  4. Klokjesbloem – Campanula portenschlagiana
  5. Gewone lavendel – Lavandula angustifolia ‘Rosea’
  6. Echte marjolein of orgeano – Origanum majorana
  7. Lampenpoetser – Liatris spicata ‘Kobold’
  8. Duizendknoop – Polygonum amplexicaulis ‘Firetail’
  9. Guldenroede – Solidago gigantea
  10. Vetkruid – Sedum spectabile

/ | \

Spinsels Videospinsels

/ | \

Natuurlijk!
 
  Wilg in mijn wijk
Weerspiegel altijd het licht

De Wilg is mijn tweede bomenliefde. Toen ik jaren geleden naar mijn toenmalige werk reed - en dan niet de snelle weg maar mijn natuurroute koos - stond er eentje aan een smal riviertje, de Aa. Als ik mijn ogen dicht doe, zie ik haar nog in elk seizoen stralen. Tot er een weg aangelegd moest worden en de wilg verloren ging. Ze is nog steeds in mijn hart.

Tijdens de ochtendwandeling door mijn waterrijke wijk kom ik een andere wilg tegen. Deze is hoog en lang en slank, anders dan die kleine brede van vroeger. Toch zijn ze verbonden en ik geniet.

In het Tree Angel Oracle deck van Fred Hageneder (aanrader!) schrijft het orakel van de Wilg:

Bedenk niet, vraag niet, maar dans!
Ga door het leven
Als een waterdruppel
Vallen - stromen - opstijgen - drijven
Vergeet je grenzen
Vlieg - duik - ren - stop!
Maar weerspiegel altijd het licht.


Mooie oproep, he? Weerspiegel altijd het licht.

/ | \

Voor jou

Op zaterdagmiddag 23 maart kun je mee Bomen met het bos. De basis is het kijken naar het bos met de ogen van een bomensjamaan. In deze tijd van de equinox richten we de blik op het element Lucht en de kwaliteit Inspiratie.
Ga mee Bomen met het bos!

/ | \

 
Evening

De evening duidt de dag in het jaar aan waarin daglicht en nachtduister even lang duren. Dit jaar valt de lente-evening astronomisch gezien op woensdag 20 maart. Twee bekendere woorden voor dit punt aan het zwerk zijn 'equinox' en 'punt' (lentepunt of herfstpunt). Ik hou vaak van de een beetje ouderwetse woorden, zoals evening. De letters en klanken van 'evening' dragen voor mij die gelijkheid, evenwaardig, balans in zich.

Een balans dag, dus, waar licht en donker even lang duren. Nog even stil staan bij het donker, het donker van de aarde waar al die prachtige voorjaarsbloemen wachten op ontluiken en ontvouwen. En dan op naar licht, het licht dat je voedt en hoedt, in warmte en helderheid, waar je je bloemenpracht kunt laten zien aan de wereld.

Welke innerlijke bloemenpracht ga jij aan de wereld laten zien deze zomer?

/ | \

 
Mogelijkheden & activiteiten
 
  samen
Van nature met kracht en vreugde

Verbeter de kwaliteit van je leven door los te laten wat niet meer dienend is: automatisch gedrag, saboterende patronen, belemmerende angsten, verlammend verdriet. Laat toe wat je leven ondersteunt: vreugde, kracht, wijsheid, liefde. Laat je ondersteunen door de drempelhoedster, met natuur, het labyrint of frequentie.

Bel me voor een kennismaking of om te overleggen wat op dit moment bij jou zou passen. Het nummer is 0611587204.

/ | \

  Hug - by Tommy (?)
Speciale vermelding:
Creatie - Kracht - Dag

 

Elk leven kent overgangsmomenten, keuzemomenten, momenten waarop het fijn is jezelf te herijken. Een ritueel of ceremonie kan zo’n moment voor je bekrachtigen. Je zou zelfs kunnen spreken van een overgangsrite: daar waar je het oude loslaat, daar waar je je met je innerlijke kracht verbindt en daar waar je je vrij en vol vertrouwen op je nieuwe pad stapt.
 

De reconsecration of the womb biedt vrouwen de mogelijkheid bewust stil te staan bij zo’n moment. Je pauzeert op de drempel, je verbindt je met je kracht en je gaat vol vertrouwen de drempel over om je (nieuwe) weg te volgen.


Wil jij het oude loslaten, ben je op zoek naar innerlijke heling en verlang je naar een nieuwe start? Dan is deze dag met Hanny en Carin voor jou: vrijdag 22 maart a.s.

  Carin en Hanny

Hanny (rechts op de foto) en Carin gaan al jaren samen het pad van de moedergodin en haar natuur. Ze hebben gewerkt met en zijn ingewijd door Jên Miller, priesteres van Gaia in Kent. Ook hun training tot levenspriesteres wordt op deze dag ingezet.
 

Deze twee drempelhoedsters putten uit ruim 100 jaar ervaring: niet alleen hun eigen levenservaringen zoals je in de 21e eeuw kunt aantreffen, maar ook kennis van o.a. energetisch werk, boomenergie, labyrintwerk, Somatic Experience, traumaheling, psycho-sociale therapie.


Graag delen Hanny en Carin met jou hun liefde voor kracht, macht en zacht van het goddelijke vrouwelijke op deze bijzondere dag met rituelen, heling en een prachtige zegening tot zelfbekrachtiging.

Meer informatie over de inhoud van deze bijzondere dag kan op de website


/ | \

  Melchizedek Labyrinth Healing
Melchizedek Labyrinth Healing is voor jou als...

... je op zoek bent naar een kalm en ontspannen gevoel, lagere stressniveaus en hogere energieniveaus, evenwicht in chakra's en energieveld, verbetering in de kwaliteit van leven en een verschuiving in bewustzijn.

Wanneer kom jij tegenover mij zitten? De twee delen van de Melchizedek Labyrinth Healing zijn de rebalancing en de healing. Bij de rebalancing gebruik jij het labyrint en ik de wichelroede terwijl de energie het werk doet. Bij de healing hoef jij alleen maar te ontvangen en geef ik de energie aan je door. Heerlijk ontspannend.

Kijk op de website voor meer informatie of het maken van je afspraak.

/ | \

Voor in je agenda
  • Prachtige dag voor vrouwen: Creatie - Kracht - Dag (reconsecration) op vrijdag 22 maart 2024. Zoals ons geleerd is door Jen Miller, priesteres van Gaia, een dag met ritueel om jezelf een afsluiting en nieuwe start te gunnen. Samen met Hanny den Boer van Met Hanny. Kosten: €128,-.
     
  • Bomen met het bos - zaterdag 23 maart 2024:
    Het thema van deze dag is Lucht & Inspiratie, voor in de periode van de lente-evening. Kosten: €20-.
     
  • Labyrinspiratie workshop - zaterdag 4 mei 2024:
    Op Wereld Labyrint Dag het labyrint ontdekken, hoe tof is dat! We maken tijdens de workshop natuurlijk tijd voor de wereldwijde Walk as One at 1 wandeling. Kosten: €85,-.
     
  • Walk as One at 1 wandeling - zaterdag 4 mei 2024:
    Geen interesse in een workshop, maar wel meelopen met de wereldwijde Walk as One at 1 wandeling? Je bent welkom. Deelname gratis.
     
  • Steencirkel dag - zaterdag 25 mei 2024:
    Wat is nou die steencirkel van de Schaapshoeve? Is het net zoiets als de hunebedden of zo? Wat kan je er eigenlijk mee? Allemaal vragen die je op deze steencirkel dag kunt onderzoeken. Leer de stenen kennen als dragers van wijsheid en hoeders van de natuur. Kosten: €85,-.
     
  • Training Melchizedek Labyrinth Healing, foundation level - volgende datum in het najaar. Houd de website en deze nieuwsbrief in de gaten. Kosten: €195,-

/ | \

bekijk het hele programma in de
agenda
bekijk alle producten in de
shop

/ | \

Uitgesproken

Weerspiegel altijd het licht


 - De Wilg in Tree Angel Oracle van Fred Hageneder

/ | \

Cawen - Labyrinspiratie - Awen
persoonlijke begeleiding - training - workshops


www.CarinWennink.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   |  06 11 58 72 04

Cawen inspireert nieuwsbrieven

Coddiwomple:
doelgericht naar een nog onbekende bestemming reizen

- Oud-Engels woord