Welkom bij Labyrinspiratie

Over het labyrint

Een pad naar binnen

klassiek labyrintEen labyrint is een meanderend pad, vaak binnen een cirkelvorm, dat jou zonder afslagen naar het centrum leidt. Deze universele, oeroude vorm biedt je een veilige bedding om de weg naar je innerlijke wijsheid te bewandelen. Vaak wordt het labyrint gezien als symbool van de levensweg. In het labyrint kun je keer op keer thuiskomen bij jezelf.

Een labyrint is iets anders dan een doolhof. Dat woord zegt het al: in een doolhof ben je aan het dolen, dwalen, puzzelen, tot je de weg naar binnen vindt. Het pad van het labyrint daarentegen voert je altijd naar het centrum. Er wordt wel samengevat: in een doolhof zoek je de weg, het labyrint wijst je de weg.

Een wandeling in het labyrint helpt je de situatie waar je je in bevindt, tegen een nieuw licht te houden. Je gedachten verstillen en je innerlijke wijsheid kan gehoord worden. Zo ontdek je nieuwe invalshoeken om de volgende stappen op je pad te zetten.

/ | \

In 2022 was ik met het labyrint te gast in het ntr tv programma Iedereen verlicht. Het is een mooie uitzending geworden, die je in acht minuten een prachtig beeld van het labyrint geeft.

/ | \

Meer lezen over het labyrint kan in spinsels, mijn blog. Kijk bij de tag labyrint.


/ | \

En ik ga het bos in,
om mijzelf te verliezen
en mijn ziel te vinden

- Mariah Danu