welkom in de winkel

Vriendjes met het donker

Je plek in het universum

Een Ierse journalist stelde in zijn artikel over lichtvervuiling de filosofische vraag of we door het gebrek aan het zien van de sterren ook het gevoel van onze plek in het universum kwijt zijn geraakt. Die vraag was mijn inspiratiebron om de online natuurtraining Pas op de plaats te ontwikkelen. Niet alleen je verbinding met de sterren, maar ook de verbinding met het land waar je woont, helpt je om je plek in het universum te vinden en in te nemen.
 

Werkboek Vriendjes met het donker

Een van de onderdelen uit deze training is de oefening 'Vriendjes met het donker'. Het laat je op verschillende manieren kennismaken met het donker en helpt je de schoonheid van het donker te ontdekken. Ik heb van deze oefeningen een werkboek samengesteld, omdat ik het belangrijk vind dat de schoonheid van het donker  (her)ontdekt kan worden en om mensen bewust te maken (van de gevolgen) van lichtvervuiling.

Het werkboekje is opgebouwd uit een uitgebreide inleiding over donker en lichtvervuiling, gevolgd door alle uitleg en opdrachten uit de rubriek Vriendjes met het donker van Pas op de plaats. Je hebt hiermee een dwarsdoorsnede van de Pas op de plaats training in handen, specifiek gericht op het ontdekken van de nacht en het donker. Je kunt het op je gemakje doorlezen en opdrachten kiezen die je doen wilt. Ook kun je de data in je agenda zetten en elke keer op de passende tijd de opdrachten lezen en doen.

Na ontvangst van je betaling ontvang je het werkboek 'Vriendjes met het donker' per e-mail.


Praktische gegevens

  • Prijs: €9,-

  • Locatie:
    Het is een digitale proefles, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen

  • Bestellen:
    Stuur je bestelling of vraag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat zijn de ervaringen van eerdere deelnemers en gasten?
Lees het hier.


/ | \ 

Niet elke schat bestaat uit zilver en goud

- Captain Jack Sparrow