Welkom bij Labyrinspiratie

Wereld Labyrint Dag

Zaterdag 3 mei 2025:
zeventiende Wereld Labyrint Dag

walk as one at oneSinds 2008 wordt elk jaar op de eerste zaterdag van mei Wereld Labyrint Dag gevierd. Het is een intiatief van The Labyrinth Society, een Amerikaanse organisatie voor het ondersteunen van iedereen die labyrinten maakt, onderhoudt, ermee werkt. Ze hebben zich tot doel gesteld om wereldwijd bij te dragen aan onderwijs, verbinden van netwerken en uitnodigen tot transformatie met en door het labyrint.


Walk as One at 1

Op Wereld Labyrint Dag staat de 'Walk as One at 1' centraal. Je loopt in je eigen tijdzone om 13 uur het labyrint. De uitnodiging is om het labyrint te lopen in de gedachte van vrede en harmonie. Zo rolt er een golf van vredige energie over de hele wereld, startend in Nieuw-Zeeland en eindigend in Alaska.

Ik vind het elk jaar een heel bijzondere ervaring, zo 's morgens wakker te worden en te weten dat die golf vanuit het verre oosten al naar ons toe onderweg is. Om 13 uur draag ik mijn steentje bij aan die golf door in liefde en harmonie het labyrint te lopen. Rustig genieten en mijmeren, en om 14 uur de golf doorgeven aan onze buurlanden in het westen. In dit korte filmpje (2m22s) vertel ik je wat mij in 2020 op Wereld Labyrint Dag overkwam. "Wat is belangrijker," vroeg Grote Panda, "de reis of de bestemming?"
"Het gezelschap," zei Kleine Draak.

- Big Panda & Little Dragon, van James Norbury
 


Wereld Labyrint Dag bij Labyrinspiratie

Live:
De Walk as One at 1 is op zaterdag 4 mei 2024 onderdeel van de labyrint dag workshop op de Schaapshoeve. Ook als je niet meedoet met de workshop, ben je van harte welkom om met de deelnemers en mij om 13 uur de mooie Walk as One at 1 te lopen. Aan het eind van de wandeling kun je even uitklinken en nagenieten in de steencirkel, als wij weer verder gaan met de workshop. Fijn als je je komst wilt aankondigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611587204.

Online:
In 2021 maakte ik een speciale opname voor de Walk as One at 1. Het is een filmpje van zo'n 17 minuten, waarin je je kunt afstemmen op het labyrint. Misschien met het labyrint op je eigen schoot of je kijkt mee met mijn vinger in het labyrint op mijn schoot. Ondertussen kun je luisteren naar mijn woorden van verbinding en harmonie. Je kunt dit verbindende WLD filmpje bijvoorbeeld op Wereld Labyrint Dag om 13 uur bekijken.


Suggesties om jouw Wereld Labyrint Dag te vieren

 • Druk een labyrint af op papier en loop een labyrint met je vinger. Je kunt op mijn website gratis vijf verschillende labyrinten downloaden.
   
 • Ga creatief aan de slag met je afgedrukte labyrint. Kleur, verf, doodle, zentangle, schrijf, dicht, knip, kras, ...
   
 • Leer hoe je een klassiek labyrint kunt tekenen met het gratis werkboek labyrint tekenen van Labyrinspiratie.
   
 • Teken een labyrint met stoepkrijt in je straat en vraag je buren mee te doen.
   
 • Maak een labyrint met bloem/meel, vlas of touw in het park en nodig voorbijgangers uit om 13 uur het labyrint te lopen.
   
 • Trek een inspiratiekaart (bijvoorbeeld uit de wijze Labyrinth Wisdom Cards) (er is daar trouwens ook een Nederlands boekje van) en loop met de oproep van het kaartje het labyrint.
   
 • Gebruik of koop een vingerlabyrintbord van hout (neem een kijkje in de shop) en loop dat met je vinger of een knikker.
   
 • Loop in gedachten mee met de Labyrinspiratie Walks as One at 1 afstemming, een filmpje van 16m48s dat ik in 2021 maakte.
   
 • Laat je inspireren door negen labyrint inzichten voor je dagelijks leven, een Labyrinspiratie filmpje van 1m53s.
   
 • Het strand geeft een prachtig canvas om een labyrint te maken. Maak bijvoorbeeld het triple spiral labyrint van Tony Christie of kijk op internet voor een andere inspirerende labyrintvorm.
   
 • Lees een boek over labyrinten (geef jezelf het mooie Wegwijs in het labyrint cadeau!).
   
 • Zoek op internet uitspraken of gedichten die te maken hebben met pelgrimeren, paden, vertrouwen, centrum, naar binnen keren, onderzoeken; of schrijf je eigen dichterlijke wijsheid.
   
 • Luister naar labyrintmuziek, zoals Labirinto van Dick LeMair, of vind of maak eigen klanken die jouw wandeling verdiepen en verrijken.
   
 • Vind op de LabyrintWerk website een labyrint in jouw buurt om met je voeten te lopen of kijk in de agenda voor activiteiten waar je aan mee wilt doen.
   
 • Wat is jouw manier? Laat het me zeker even weten, leuk om van je te horen. 

Met een hartelijke groet

Mail of bel me gerust, bij vragen of opmerkingen of als je gewoon eens iets wilt delen. Ik hoor graag van je hoe je het vond om deel uit te maken van de Walk as One at 1 of hoe jij de WLD gevierd hebt.


/ | \

Een overvloed van zijn voedt de ziel

- Paardenkastanje
Tree Angel Oracle, Fred Hageneder