Welkom bij Cawen

Pas op de plaats

In beweging komen door te onderzoeken waar je staat


In deze negen digitale modules...

 • leer je je omgeving en het land beter kennen
 • leer je de hemel en de hemellichamen beter kennen
 • ga je op een speelse wijze aan de slag met dagelijkse topografie, geologie, astronomie en nog meer
 • verbind je je met het ritme van de cyclische natuur
   

Bijwerkingen kunnen zijn:

 • jezelf beter leren kennen
 • wortelen op de plek waar je bent
 • je plek in de kosmische orde ontdekken
   

Doel van deze natuur training

In beweging komen door te onderzoeken waar je staat. In deze training onderzoek je waar je staat in verhouding tot je omgeving. Van je lichaam tot het universum, van je achtertuin tot de maan en de sterren. Leren waar de windrichtingen zijn, hoe de zon op jou straalt, waarom je de maan soms 's morgens en soms 's middags ziet, en nog veel meer. Vooral gaat het erom deze gegevens te verbinden met jou: met je lichaam, met de plek waar je woont, werkt, reist. Je weer onderdeel voelen van de natuur en je verbonden weten met het heelal.


Je plek in het universum

Aan de grondslag van deze training ligt een online krantenartikel van Peter McGuire. Hij stelt dat we door lichtvervuiling niet meer vrij naar de sterren kunnen kijken, waardoor we het gevoel van onze plaats in het universum kwijt zijn geraakt. Ik draaide dat om: het zien van de sterren helpt ons onze plek in het universum te vinden. Wat draagt er nog meer aan bij om onze plek op Aarde en in het Universum te voelen? Je weer bewustworden van de natuur en de hemel om je heen. Dat werd de praktische Pas op de plaats training.

Achtereenvolgens onderzoek je Jij, de Aarde, Thuis & Tuin, De Zon, Je Omgeving, De Maan, Het Land, Planeten & Sterren en tenslotte Jij in het Al.
 

Werkwijze

Deze training bestaat uit een syllabus en negen modules. Je werkt de modules uit aan de hand van opdrachten en oefeningen.

 • Fysiek + digitaal lesmateriaal: Aan het begin van de training ontvang je per post de syllabus plus de modules (samen ingebonden in een A4 ringband). Per e-mail ontvang je verspreid over het jaar het lesmateriaal in digitale vorm (syllabus, modules, audiobestanden). 
 • Digitaal lesmateriaal: Aan het begin van de training ontvang je de syllabus per e-mail. Verspreid over het jaar ontvang je het overige lesmateriaal (modules, audiobestanden) per e-mail.

Je doet deze opdrachten voor jezelf, je hoeft dus geen huiswerk in te leveren. 


Praktische informatie

Deze digitale natuurtraining start elk jaar op 1 februari
Aanmelden graag voor 20 januari, je ontvangt de eerste module op 26 januari
Instromen kan tot eind februari

Prijs: 
zowel fysiek als digitaal lesmateriaal €295
alleen digitaal lesmateriaal €144

Locatie:
Dit is een digitale training, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen

Jaarwiel data:
1 februari, 21 maart, 1 mei, 21 juni, 1 augustus, 21 september, 1 november en 21 december; je ontvangt het materiaal een week voor deze datum

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Reacties van deelnemers

Het heeft mij verder geholpen met het vinden van mijzelf en de zin van dit leven

"Een jaar lang bewust leven en ervaren dat we verbonden zijn met de natuur. Dat de maan en de zon en de elementen ook invloed op ons leven hebben. Met een overvloed aan informatie en fijne opdrachten om nog bewuster in het leven te staan ben ik Carin dankbaar dat zij deze training verzorgt. Het heeft mij ook verder geholpen met het vinden van mijzelf en de zin van dit leven." - Erik
 

Ik kan deze cursus iedereen aanraden, op de weg naar verdere bewustwording

"Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen, dat ik het een prachtige cursus vindt die diepe lagen kent. De vaste thema's helpen mij om meer bewust te worden van mijzelf in relatie tot de omgeving om mij heen. Op onderzoek uitgaan, maar ook een vaste plek (voor mij de boom in de tuin) volgen in de verschillende jaargetijden. Ik voel dat ik ook na deze cursus verder uitgedaagd wordt om verder te ontdekken, verbinden, verwonderen. De tekst is voor mij heel uitnodigend en inspirerend. Dankbaar met zoveel uitleg en wijze lessen. Ik kan deze cursus dan ook iedereen aanraden, op de weg naar verdere bewustwording." Carin, dank voor deze mooie cursus. Veel liefs, Agnes
 

Ik zie het geheel, en de onderdelen van dat geheel. Zo ben ik zelf ook onderdeel. [...] Ik zie de samenhang van alles in de natuur en rondom de aarde.

" 'Loop alsof je met je voeten de aarde kust' - dat is voor mij de samenvatting van Pas op de Plaats. Door deze training sta en loop ik veel bewuster op de aarde, met alles erop en eraan. Ik wandelde al regelmatig in mijn omgeving, in de bossen en langs water maar nu zie en ervaar ik alles beter. Ik zie het geheel, en de onderdelen van dat geheel. Zo ben ik zelf ook onderdeel. Ik zie de samenhang van alles in de natuur en rondom de aarde. Als ik wakker ben, loop ik naar de keukendeur, maak die open en laat 'buiten' op me inwerken. Hoe voelt het, ruikt het, ziet het eruit. Ik merk de seizoenen beter op en waardeer alle weertypen meer. Zo ben ik dankbaar voor regen, wind, sneeuw, zonneschijn, alles. Het is geen training die na een jaar ophoudt, omdat de aarde cyclisch beweegt en de training daarin meegaat. Het bewuste ervaren zal ik blijven doen. En ik blijf lopen alsof mijn voeten de aarde kussen." - Liefs, Marci
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


/ | \

ontdek je eigen
peper vuur en goud

- Monica Boschman