Welkom bij Cawen

Zonnewende viering

Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf. De steencirkel en het labyrint helpen je daarbij.

/ | \

Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. De ceremonies worden gedragen door de continue afwisseling van Licht en Donker.

Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.

  • Het astronomische midzomerpunt in 2024 is op woensdag 20 juni om 22:51u. De viering is op woensdagavond 20 juni 2024. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.
     

Met midwinter kun je bij de Vuur ceremonie alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, overdragen aan het element Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.

  • 2023: gaat helaas niet door... #sip Het astronomische midwinterpunt is op vrijdag 22 december 2023 om 03:u. De viering is op woensdagavond 20 december 2023. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.
  • 2024: Het astronomische midwinterpunt is op zaterdag 21 december 2024 om 10:20u. De viering is op vrijdagavond 20 december 2024. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.


Na een ceremonie kun je met je gevonden inzichten verblijven in de steencirkel of een wandeling maken door het grote labyrint of door een houten labyrint op je schoot. Heb je behoefte aan een extra inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart of een handreiking uit de uitleg te gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.

/ | \

Locatie: de Negen steencirkel in Langenboom

De zonnewende vieringen worden gehouden in de Negen, de Schaapshoeve steencirkel in Langenboom. Jack Peters en ik hoeden jou tijdens de avond.

Je kunt een steencirkel of een labyrint zien als een vorm van helige ruimte. Een afgeschermde, veilige plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is). Op de website van de Schaapshoeve vind je uitgebreide informatie over de Negen, de steencirkel of het labyrint.

/ | \

Weersvooruitzichten

Je zult buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt. Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze eventueel vuil worden. Denk aan schoenen, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen.


Praktische informatie

Datum & tijd:
Midwinter Vuur ceremonie woensdagavond 20 december 2023 gaat helaas niet door #sip
Midzomer Aarde ceremonie woensdagavond 20 juni 2024
Midwinter Vuur ceremonie vrijdagavond 20 december 2024
van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur, welkom vanaf 19:30 uur

Locatie:
De Schaapshoeve, p/a Schaapsdijkweg 13 in Langenboom (N-Br)

Bijdrage: €20,- per ceremonie
Inclusief koffie/thee/water/cake en eventuele materialen

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag via de website van de Schaapshoeve of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

/ | \

Wat zijn de ervaringen van mijn gasten?
Lees het hier.

/ | \


Wil je je aanmelden of heb je een vraag?
Ben je op zoek naar een (natuur)viering op maat?
Neem meteen even contact met me op: bel 06 11 58 72 04 of stuur een mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nu nog niet maar een volgende keer wel?
Blijf op de hoogte via de 'Cawen inspireert' nieuwsbrief.


/ | \

Vergeet niet dat de aarde geniet van het gevoel van je blote voeten
en dat de wind ernaar verlangt te spelen met je haar

- Khalil Gibran